Het recreatiepark ligt dichtbij het strand en is gelegen aan de voet van het grootste toegankelijke duingebied. Daar kunt u er op uit en genieten van een afwisselende natuur met bossen, vennen en heidevelden. Auto’s zult u hier niet tegenkomen.

Op tweeënhalve kilometer afstand van de camping ligt het voormalige vissersdorpje Egmond aan Zee. Deze familiebadplaats grenst aan het strand. In Egmond aan Zee vindt u ook een subtropisch zwemparadijs. En op nog geen kilometer afstand van de camping vindt u een groot tenniscomplex.

Ook in de directe omgeving ligt het pittoreske kunstenaarsdorpje Bergen met z’n sfeervolle terrasjes.

Gaat u graag winkelen? Dan is Alkmaar de stad bij uitstek. Naast de historische bezienswaardigheden is er de Alkmaarse kaasmarkt. Vanuit Alkmaar kunt u zeer makkelijk per trein reizen naar steden als Amsterdam, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik. In het voorjaar zijn de bloemenvelden in de omgeving van de camping ook een bezoekje waard.

In Egmond aan de Hoef zelf is ook veel te beleven; diverse restaurants, veel winkeltjes, bootverhuur, manager voor het maken van strandritten/buitenritten/huifkartochten etc., slotkapel en ook worden er meerdere boottochten, excursies en evenementen georganiseerd.